Bändit

 

                                

                                  THE RACK DOLL

 

 

          

 

 

 

                  

 

 

The Rack Doll sai alkunsa Helsinkiläisessä pikkukuppilassa, missä kitaristi-laulaja Minna Ora sekä kitaristi Kari Ora soittivat akustisesti Acoustic Lady duona.


Acoustic Ladyn ohjelmistoon kuuluu muutama Ganesin klassikobiisi ja yleisön joukossa sattui istumaan Remun ystävä, rumpali Biitti Nieminen.


Kun Ora-Ora kaksikko latasi Ganesia kahdella akustisella kitaralla, ryyditettynä Minnan stydillä laulusoundilla, Biitti oli myyty ja hänen päässään alkoi heti myllertää ajatus Hurriganes bändistä missä on naislaulaja.

Minnan ja Karin Hurriganes historia alkoi jo vuonna 1993, kun Minna esitti Remulle yksinkertaisen kysymyksen `Heittäisitkö Hurriganes keikan meidän kanssa ?`


Remu suostui lähtemään Minnan ja Karin silloisen Suzy Gang bändin matkaan, ja he tekivät ensimmäiset Remu plays Hurriganes keikat Saloon ja Turkuun.Yhteisiä keikkoja tehtiin kymmenkunta ja Remu avusti myös Suzy Gangia saamaan levytyssopparin FazerMusicille.

 

 

THE RACK DOLLIN `HOT CITY`-LP ROKKASI LÄPI SYÖPÄHOITOJEN


The Rack Doll julkaisi kaksi ensimmäistä singleään vuonna 2013, ja tarkoituksena oli saattaa debyyttialbumi maailmalle mitä pikimmin. Elämä puuttui kuitenkin peliin, kun laulaja Minna Oran rintasyöpädiagnoosi vei suunnitelmilta pohjan.

Matka jatkui yhdessä läpi rankkojen syöpähoitojen ja uuden levyn äänityksiä tehtiin Oran voinnin mukaan Studio Black Moonissa Salossa. Minna vastasi myös levyn äänityksestä.

Tahti hidastui hetkeksi, mutta hyvien hoitotulosten myötä Hot City -levy saatiin viimein purkkiin ja se julkaistiin 15.5.2015. Levyltä löytyy muutama Hurriganes-laina, mutta mukaan sävellettiin myös paljon omia biisejä.

Levy julkaistiin oman levy-yhtiön O.R.A Musicin kautta. Vapaus tehdä ja tuottaa omannäköistä musiikkia oli bändille tärkeää. Jakelijana toimii Running Moose Production, ja Englannissa levyä jakelee Ravenheart Music.

Nyt Rack Doll katsoo energisenä ja luottavaisena kauas tulevaisuuteen.

LUE LISÄÄ BÄNDISTÄ: http://www.therackdoll.fi

THE RACK DOLL:
Minna (Minde) Ora-Laulu,kitara
Kari (Gari) Ora-Kitara
Tommy (Biitti) Nieminen-Rummut
Esa (Johnny Rocco) Tokola-Basso

 

 

                              

 

 

                             

           

 

                             

 

 

                             

 

 

....................................................................................................................................................................................

 

 

 

 

 

                          THE ACOUSTIC LADY

 

                     Laulu-Kitara Minna Ora / Kitara Kari Ora

 

 

 

             

 

               

 

 

 

    Ahkerasti keikkaileva coverduo, jonka ohjelmistossa on rockin, popin ja bluesin klassikoita.

 

 

 The Acoustic Lady on jo vuosia keikkaillut ympäri Suomea. Rutiinia siis löytyy, mutta leipääntymistä ei. Jokainen keikka on omansa - ja aina hyvä. Keikkaohjelmisto koostuu 1970-2000 luvun kovimmista coverbiiseistä, mukana mm. Janis Joplinia, Rolling Stonesia, Four None Blondesia, Meridith Brooksia, Steavie Ray Waughania ym...

 

Ora-Ora -kaksikko on levyttänyt 90-luvulla kokoonpanossa Suzy Gang. Lisäksi molemmat ovat keikanneet mm. Veetiä ja Remua, jonka Minna sai 90-luvun alussa takaisin tien päälle esitettyään yksinkertaisen kysymyksen: "Heittäisitkö Hurriganes keikan meidän kanssa?" Koska Ganes-biisit ovat duolle tuttuja, on muutama klassikko mahdutettu myös keikkaohjelmistoon.

Minnan soundi on ROCK, ja äänestä löytyy paljon erilaisia vivahteita. Remun kommentti olikin: "Gimmassahan on enemmän munaa kuin...".

Kari on aivan omaa luokkaansa rock- ja blueskitaran kepittäjänä. Suurimpia vaikuttajia ovat Albert Järvinen, Johnny Winter ja Rory Galagher.

 

Minna ja Kari vaikuttavat myös The Rack Doll-yhtyeessä, jolta julkaistiin 2015 `Hot City´ albumi maailmanlaajuisesti yhteistyössä Englantilaisen levy-yhtiö Ravenheart Musicin kanssa. Jakelu Code7/Plastic Head.

 

 

 

                                    

 

 

...................................................................................................................................................................................

 

 

 

                            ROCK´N ROOTS BAND

 

 

                  

 

 

Syvästi rock´n rollin suuntaan kumartava juurimusan bändi, joka hoitaa huolella juurimusiikin puutteesta kärsiviä. Hoito menee sujuvasti sekä päähän, että jalkoihin. Rock´n Roots bändi vetää vauhdikasta ja perinteikästä rock´n roll musaa, jossa hienolla ja aidolla tavalla sekoittuvat genren suuret klassikot ja bändin oma tuotanto sekä uudet, ennen kuulumattomat versioinnit. Aarrearkusta on nostettu esiin mm. Hurriganes, Teddy & the Tigers, Joe Cocker, Steavie Ray Waughan, Beatles ja monet muut. Rock´n Roots-vauhtia ja vaarallisia tilanteita juuri sinun bileisiin!!!

 

Minna Ora-Laulu & Kitara

Kari Ora-Kitara

Kai Schneider-Rummut

Ap Niemi-Basso                       

 

 

 

                   

 

..............................................................................................

 

 

 

                               THE ELECTRIC LADY

 

 

 

 

 

                                            

 

 

 

                                                

 

 

 

                         Debyyttialbumi BLACK MOON julkaistiin 19.10.2011

 

 

 

Minna Ora (laulu) ja Kari Ora (kitara) perustivat The Electric lady rockbändin 2007.

 

Vuodesta 1997 asti Minna ja Kari keikkailivat ahkerasti ympäri Suomea The Acoustic Lady duona. Vuosia keikkailtuaan Minna alkoi haaveilla sähköisestä bändistä, joka toisi hänen säveltämiin biiseihinsä enemmän voimaa.

 

Pepe Lindholm (rummut) oli ensimmäinen kiinnitys The Electric Ladyyn, ja hän toi oman vahvan kädenjälkensä biisien sovituksiin. Kolmikko demotti ensimmäisiä versioita Minnan biiseistä, ja tapa työskennellä tuntui erittäin hyvältä. Myöhemmin The Electric Ladyyn löydettiin Samuli Jokinen (koskettimet) ja Jussi Sinervo (basso). NYT BÄNDI OLI VALMIS!

 

Pian tämän jälkeen Minna tapasi ranskalaisen taiteilija/rockjournalisti/sanoittaja Nicole Morganin, joka alkoi kirjoittaa bändille englanninkielisiä lyriikoita. Nykyään häntä voidaankin kutsua bändin kuudenneksi jäseneksi ( ja myös Minnan erittäin läheiseksi ystäväksi )

 

 

 

                                ALBUMI

 

 

 

Tammikuussa 2011 The Electric Lady aloitti debyyttialbuminsa äänitykset. Bändi löysi maaseudun rauhasta idyllisen vanhan 1850 luvulla rakennetun maalaistalon. Upeassa miljöössä bändi työsti 3 kuukautta albumimateriaalia, jonka Minna äänitti omalla liikeuteltavalla studiokalustollaan.

 

Seuraava askel oli albumin miksaus Suomenlinnan Seawolf Studiolla. Albumin miksasi ja masteroi Petri Majuri. Hannu Leiden tuotti osan lauluista yhdessä Minnan kanssa ja lauloi myös taustoja You can´t biisissä. The Electric Ladyn debyyttialbumi BLACK MOON julkaistiinn 19.10.2011

 

 

 

Black Moon julkaistiin kesän 2012 aikana myös Ranskassa (Brennus) sekä Englannissa ja Irlannissa (Ravenhearst Music)

 

Bändi ei keikkaile tällä hetkellä, vaan keskittyy uuden albumimateriaalin kasaamiseen.

 

               

 

                                             

 

 

 

                                         


 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna